saç ekimi tamiri

27 Mayıs 2013 Pazartesi Unknown 0 yorum

Kadınlarda saç dökülmesini teşhis etmek

saç ekimi

saç ekimi nasıl uygulanır

Erkekler için saç dökülmesini tespit etmek (seyrek saçlar, kellik) kolaydır fakat kadınlarda bu daha farklıdır. Genellikle saç tellerinin incelmesi, atkuyruğu gergin toplama sıkı taç takma , çapının küçülmesi, duş yaptıktan sonra normalden fazla saçın dökülmüş olması ya da yastık daha fazla saç olması saçlarınızın döküldüğüne dair bir işarettir.  Bu durumda hem moralen hemde çok fazla sinir bozucu bir durumdur.

Tıbbi tedavi yöntemleri

Dermatologlar tedavilerinde ilk olarak minoksidil yöntemini kullanırlar.Buda reçetesiz satılan bu ilaç kolayca uygulanabilir. Günde iki defa (kafa derisine) ve sonuç alabilmek için en az dört ay boyunca uygulanması gerekilen bu ilaç çok yaygındır.  Kadınların %75’ında minoksidilin etkili olduğu görülmüştür.

Saç nakli

Daha çok erkeklerde uygulanan bu yöntem artık kadınlar arasında da çok fazla yaygın olmaya başlamıştır. Bu yöntemin amacı sağlıklı olan saç köklerini zayıf olan bölgelere nakletmektir.buna saç ekimi denir.
Bu yöntemi uygulayabilmek için hastanın sağlıklı saç köklerine sahip olması zorunluğu vardır aksi taktirde vücudumuzun baş bölgelerinden kıl kökleri nakli yapıla biliyor.

0 yorum: