seo artışı

16 Haziran 2013 Pazar Unknown 0 yorum

GOOGLE DEĞERLERİ

seo

Author rank değeri artışta

Son günlerde google  aramalarında denk geldiğimiz bir çok kullanıcının yazar resmi diye bildiği Author(Yazar) seo açısından büyük bir önem arz etmeye başladı. Hemen hemen her blog yazarı yada sayfa sahibinin bir google plus profili bulunmaktadır. Profiliniz ile web sayfanız yada blogunuzu bağladınız zaman siteniz yada blogunuz bu profilden + şekilde etkilenecektir.
Bu alanın değerini arttırmak için profilinize backlink almanızda Author rankınıza etki edecektir siteniz yada blogunuza aldığınız backlink gibi profilinize de mantıklı ve yavaş yavaş link almanız daha mantıklı olacaktır.

Link ve index oranı dengesi

İnternette arama motorları tarafından kaydedilen (indexlenen) sayfa sayfalarınız ile almış olduğunuz backlinklerin dengeli olmaları artık arama motorları için çok önemli. Bu yazımızı sizlere  bir örnek ile açıklayacak olursak sitenizin google index sayısı 10 sizin almış olduğunuz backlink sayısı 1000 doğal olarak google sitenize backlink kastığınızı çözecektir ben burada oran kurmayı sizlere bırakıyorum fakat günde bir adet özgün yazı ve ufak çaplı ve tek yönlü olmayan backlinkler sizin için çok daha etkili olacaktır.
Tek yönlü den kastım sadece sitenize nofollow link almak tek yönlü bir backlink inşasıdır fakat siz backlinklerinizi follow,nofollow,external follow şeklinde çeşitlendirirseniz sitenize yada blogunuza çok daha yararlı olacaktır.

Kullanıcı etkileşimi

Sayfanızı ziyaret eden bir kullanıcının sitenizde geçirdiği süre yaptığı yorum yada yorum gibi etkileşimde bulunması siteniz için çok önemlidir. Çünkü arama motorlarının gözünde en değerli siteler insanlık yararına olan sitelerdir ziyaretçileriniz sitenizde uzun süre dolaşıyor ve yorum yapıyorlar ise bu demektir ki bir kullanıcı kitlesi için yararlı paylaşımlar yapıyorsunuz yani insanlık yararına faydalısınızdır.
Elimden geldiğince sizlere bu konu hakkında bildiklerimi anlatmaya çalıştım her insan gibi bende anlatımda hata yapmış olabilirim. Sizde eklemek istediklerinizi yorum yaparak konu altından bildirebilirsiniz.
Bu yazı uğrak sitesi yazarı zafer doğan baş tarafından yazılmıştır. Yazının bir kısmı yada tamamı ve kullanılan görsellerin kaynak belirtilmeden kullanılması kesinlikle  yasaktır.

0 yorum: